Radio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srce
Radio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srceRadio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srceRadio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srce
Meni - navigacija :::  
  POČETNA
  O NAMA
  MARKETING
  SPONZORI
  PROGRAM
  PRODUKCIJA
  MALI OGLASI
  AKTUELNO
  DOWNLOAD
  GALERIJA
  MAPA SAJTA
  TIM RADIJA
  KONTAKT

Slušajte nas uživo :::  
Slušajte uživo radio GONG  
Slušajte uživo radio GONGSlušajte uživo radio GONG Slušajte uživo radio GONG

   Top 10 :::  
1.Saša Kovacević - Noć...
2.Željko Samardžić - I...
3.Plavi orkestar - Lovac ...
4.Oliver Stojiljković - ...
5.Parni valjak - Godine p...
6.Zlatko Pejaković - Usp...
7.Dženan Lončarević - ...
8.Crvena jabuka - Vjetar
9.Merlin - Hitna
10.Aleksandra Radović - N...

Pregled top liste


 
   Radio GONG 93,5 MHz :::  

Gosta je u naš radio doveo Boban Jovanović, menadžer rok muzičara.
PR menadžer, Katarina Jokić podelila je narednih dana našim slušaocima: pet puta po dve ulaznice za koncert, koji je zakazan za petak, 7. maj u foajeu Kulturnog centra, sa početkom u 21h.



Dado se našoj slušalačkoj publici predstavio kao izuzetno dobar i zanimljiv sagovornik. On je po prvi put u Jagodini...
Ljubitelji starog dobrog roka, podsetili su se kako je Topić u svojoj karijeri bio član Dinamita, Korni grupe i Tajma.



Govorio je, sveže i nadahnuto, o početku svoje muzičke karijere koju je započeo kao srednjoškolac u grupi Ðavolji eliksiri, u kojoj je gitaru svirao Josip Boček, a Dado je svirao bas i pevao. Posle su obojica bili u grupi Lavine, a 1967. godine su se priključili osječkim Dinamitima.
Topić je brzo izgradio reputaciju odličnog pevača soul i bluz muzike. Grupa je svirala isključivo tuđe pesme i za njima nije ostao nijedan studijski snimak.



Septembra 1971. godine Topić je napustio Korni grupu i u Zagrebu osnovao Tajm. Tajm je nastupio na BOOM 76 festivalu i koncertna verzija pesme „Da li znaš da te volim“ je zabeležena na ploči „BOOM 76“ (PGP RTB 1976.). Ploču „Život u čizmama sa visokom petom“, Topić je snimio u Minhenu. Ovom pločom Topić je ponudio koncepcijski album koji za temu ima život rock zvezde. Sledeće dve godine Topić je svirao oproštajne turneje grupe Tajm.
Albumi sa grupom "Time":
Život u čizmama sa visokom petom
Time II
Time



Nakon Tajma, pristupio je beogradskoj grupi Ribeli koja je ime promenila u Mama ko ko. Svirao je na redovnim žurkama u Domu omladine Beograda i pratio Zdravka Čolića na turneji "Putujući zemljotres". Dado je u duetu sa Borisom Aranđelovićem pevao na singlu grupe Smak „Na Balkanu“ 1979. godine.
Iste godine postigao je hit sa pesmom Flojd Zorana Simjanovića, napisanom za film Nacionalna klasa reditelja Gorana Markovića.
Posle sjajnog uvoda i zanimljivog dijaloga, Relja je napravio kratak muzički predah, upravo ovom numerom…



Podsetili smo naše verne slušaoce i na to kako je zatim na duplom solo albumu "Neosedlani" doneo novi autorski koncept. U jedanaest pesama, prateći princip filmskog scenarija, obradio je životnu priču zamišljenog junaka Jovana koji je napustio Jugoslaviju u želji za udobnim životom. U vremenskom periodu od deset godina Jovan je postao žigolo, kockar, polako je propadao i sve intenzivnije otkrivao vrednost svoje zemlje. U poslednjoj pesmi, "Hej, Jugoslaveni" iskorišteni su stihovi "Ostajte ovdje" Alekse Šantića, a tu su i stihovi Egziperija i Jure Kaštelana.
Sledeći LP "Šaputanje na jastuku" snimljen je 1980. godine. Radili su ga Topić, Kris Nikols, bubnjar Dragan Gajić i basista Tomislav Suh.
Sa Slađanom Milošević Topić je za Pesmu Evrovizije snimio pop pesmu „Princeza“ koja se pojavila na maksi singlu. Uspeh te saradnje doveo je do objavljivanja zajedničkog CD-a na kome se nalazi izbor pesama iz karijere Slađane i Dade.  Princeza je često gostujuća na talasima GONG radija…



Dado je objavio i mini LP "Vodilja" na kome je pesma „Vodilja“ iz dva dela komponovana na rodoljubivi tekst.
Polovinom osamdesetih godina Topić je svoju karijeru vezao za festivale zabavne muzike. Na festivalu MESAM 84. izveo je pesmu Sanje Ilića "Bićemo zajedno" objavljenu na ploči "Parada hitova" (Jugoton 1984.). Sledeće godine na istoj manifestaciji pevao je pesmu Srđana Jula "Ne mogu ubiti ljubav" i ona je na ploči "MESAM" (PGP RTB 1985.). Na MESAM-u 1988. godine izveo je pesmu Kornelija Kovača "Žena od porcelana" i ona je objavljena na ploči "MESAM 88" (Jugoton 1988.). Na Zagreb festu 1986. godine Mira i Dado Topić izveli su pesmu "Zagreb by night" koja je takođe objavljena na festivalskoj ploči.
Od 1990- ih do danas…



Dado Topić i grupa Dragonflaj nastupaju na Pesmi Evrovizije 2007. Pobeđuje na Dori sa pesmom "Vjerujem u ljubav".
Krajem osamdesetih Topić se preselio u Austriju gde je 1993. godine objavio mini CD Call It Love. Poslednjih godina češće nastupa u inostranstvu, a prate ga strani muzičari.



Čest je gost na festivalima, pa je 1997. godine na Festivalu melodije Istre i Kvarnera, na večeri autorske pesme, dobio prvu nagradu kritike i publike za izvođenje pesme "Nisan znal". Iste godine glumio je i pevao u rok operi "Crna kraljica", a sledeće je učestvovao na dva koncerta podsećanja na staru rok operu "Gubec Beg". Dado Topić je sa Sašom Matićem podelio prvo mesto na budvanskom festivalu 2003.
I onda je, u odjavi gostovanja, Relja još jednom rezimirao, dao pregled diskografije Dade Topića, podsetio ljubitelje roka  na pesme koje traju i koje rado slušamo sa naših talasa…



Albumi:
Apsolutno sve
Call it love
Slađana i Dado
Šaputanje na jastuku
Neosedlani

Najbolji singlovi:
Flojd (muzika iz filma Nacionalna klasa)
Bolji život
Verujem u ljubav
Princeza
Makedonija
Andrija
Apsolutno sve
Bajka o ljubavi
Elizabet
Da li znaš da te volim... bila je nezaboravna balada koja je nadživela, i prostor i vreme, koju slušaju i današnje generacije, a koja je tog prazničnog ponedeljka bila hit dana GONG radija.


Pravoslavlje :::  
SLAVA BOGU ZA SVE! SLAVA BOGU ZA SVE

Pravoslavlje - Jagodinske crkve
Jagodinske crkve opširnije

Vremenska prognoza :::  



Vremenska prognoza


Kursna lista :::  

Prijavi se :::  
Unesite e-mail adresu:
Informacije sa našeg sajta dobićete, na Vašu e-mail adresu, najviše jednom nedeljno.
POČETNA | O NAMA | MARKETING | SPONZORI | PROGRAM | PRODUKCIJA
MALI OGLASI | AKTUELNO | DOWNLOAD | GALERIJA | MAPA SAJTA | TIM RADIJA | KONTAKT
All rights reserved © 2009 SmileSoft • Radio GONG • Jagodina
Radio GONG - Jagodina 93,5 Mhz Radio GONG - Jagodina 93,5 Mhz Cenovnik marketing usluga radija GONG Sponzori radija GONGProgramska šema radija GONG Produkcija Besplatni mali oglasi Aktuelno Slike prostorija radija GONG, zaposlenih... Mapa sajta Tim radija GONG e-mail:radio_gong@yahoo.com :: Tel:035/24-24-54